Kadastrale hulpkaarten

Plaats reactie
vantspijker

Kadastrale hulpkaarten

Bericht door vantspijker » 09 dec 2016, 15:16

Via Geneanet zie ik het bericht in het Reformatisch Dagblad dat het Kadaster de regionale hulpkaarten toch niet zal vernietigen en aan Regionale Historische Centra beschikbaar zal stellen.  Als het waar is, en daar ga ik van uit, is dat één van de beste berichten die ik de laatste tijd heb gehoord. Een enorme overwinning voor de mensen die er jarenlang hard voor gevochten hebben, begrijp ik.Ik hoop dar het HCO er actief aan zal meewerken dit fantastische materiaal snel beschikbaar te hebben, waarvoor bij voorbaat dank !!Frits van ´t Spijker.

Francis van den Berg

Beste Frits,

Bericht door Francis van den Berg » 27 feb 2017, 12:15

Beste Frits,Wij zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen om 250 m hulpkaarten in te huizen. Vanaf 5 april gaat dit plaatsvinden. Logistiek gezien gaat hier enige tijd mee gemoeid en daarna moet alles nog geregistreerd worden in ons collectiebeheerssysteem. Het zal dus nog wel enkele maanden duren voordat de hulpkaarten beschikbaar komen voor het publiek.Als het zover is, zal dit zeker gemeld worden op onze website.

Francis van den Berg

Beste Frits,

Bericht door Francis van den Berg » 16 mar 2017, 12:06

Beste Frits,In aanvulling op mijn vorige bericht kan ik nog melden dat de kadastrale hulpkaarten enige tijd geleden al gescand zijn. Deze scans zijn in te zien op de studiezaal van het HCO via de Archief-viewer van het Kadaster. Via die terminal zijn alle andere kadastrale gegevens van 1832 tot nu ook al digitaal in te zien en te downloaden.Als u een eigen USB-stick meeneemt heeft u kostenloos het "hele Kadaster ook thuis".

Plaats reactie